Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά

Ένας απολαυστικός Johnny Depp στην ταινία «Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά»

Μια ταινία που πραγματεύεται με έξυπνο τρόπο την θνητότητα, την αλήθεια, τα κοινωνικά στερεότυπα και τα απρόοπτα που συμβαίνουν στο ταξίδι που ονομάζεται ζωή.
Διαβάστηκε φορες
Είναι ευχάριστο ο Johnny Depp, μετά από αρκετά χρόνια, να μας απασχολεί με την δουλειά του και όχι με την προσωπική του ζωή. Και συγκεκριμένα με την ταινία «Ποτέ δεν είναι αργά, κύριε καθηγητά» στη οποία πρωταγωνιστεί.

Παρακολουθώ την πορεία του συγκεκριμένου ηθοποιού από τα πρώτα του βήματα στα μακρινά '80s και δεν ντρέπομαι να αποκαλύψω ότι έβλεπα φανατικά την σειρά “21 Jump Street” με την οποία έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό.

Μετά, λοιπόν, από αρκετές άκαρπες προσπάθειες να μας θυμίσει τον ηθοποιό του οποίου οι ερμηνείες και οι επιλογές στα τέλη του '80 και στην δεκαετία του '90 ήταν ό,τι πιο εναλλακτικό στο χώρο του αμερικάνικού κινηματογράφου, έρχεται να μας επανασυστήσει τον «ηθοποιό» Johnny Depp.

Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά 2

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου, ο Ρίτσαρντ, θα διαγνωστεί με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Η αποκάλυψη αυτή θα είναι η αρχή μιας νέας ζωής για τον Ρίτσαρντ, που αποφασίζει να ζήσει για το υπόλοιπο που του μένει χωρίς συμβάσεις και κοινωνικά πρότυπα.

Το «Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά» πραγματεύεται με έξυπνο τρόπο την θνητότητα, την αλήθεια, τα κοινωνικά στερεότυπα και τα απρόοπτα που συμβαίνουν στο ταξίδι που ονομάζεται ζωή.

Πάντα θαύμαζα τους δημιουργούς που έχουν να διαχειριστούν ένα δραματικό θέμα (στην προκειμένη περίπτωση ο καρκίνος) και το παρουσιάζουν με χιούμορ έστω και μαύρων αποχρώσεων, ισορροπώντας το δράμα με την κωμωδία. Στην αρχαία Ελλάδα το είδος ήταν γνωστό ως «σατυρικό δράμα» και αποτελούσε μαζί με την τραγωδία και την κωμωδία τα τρία είδη του δράματος. Στο σύγχρονο κινηματογράφο το είδος ονομάζεται δραμεντί. Ομολογουμένως είναι δύσκολο να διατηρηθούν οι ισορροπίες ώστε και πειστικό να είναι και οι χαρακτήρες να μην εμφανίζονται ως καρικατούρα.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Wayne Roberts ευτυχεί να έχει τον Johnny Depp ως πρωταγωνιστή του. Με ένα σενάριο που δεν πρωτοτυπεί και δεδομένο το «βαρύ» θέμα του, η ερμηνεία του Depp στο ρόλο του «κουρασμένου» και «παραιτημένου» από την ζωή Ρίτσαρντ είναι πειστική και απολαυστική.

Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά

Με όπλο το καυστικό χιούμορ, την παντελή έλλειψη σοβαροφάνειας και απόθεμα ειρωνείας και τον χρόνο να κυλά εις βάρος του, ο ήρωάς μας κάνει την επανάσταση που δεν είχε κάνει ποτέ.

Χωρίς να αποφεύγει κάποια κινηματογραφικά κλισέ λόγω τη θεματολογίας, η ταινία έχει ρυθμό, συναισθηματική ένταση, ανατροπές, και στιγμές έντονου γέλιου, ικανές για να σπάσουν το μελόδραμα που δημιουργείται.

Το «Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά» προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 7 Νοεμβρίου σε διανομή της ODEON.
Πρωτότυπος τίτλος "The Professor".

Αξιολόγηση ταινίας
Βαθμός ταινίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα