Ο Paul Weller στο Θέατρο Βράχων: That's entertainment!

Έπρεπε να περάσουν 30 και πλέον χρόνια από τότε που ξεκίνησε τη φρενήρη μουσική πορεία του, για να πατήσει ο Paul Weller ελληνικό συναυλιακό έδαφος. Πριν λίγες ώρες, τα βράχια του Βύρωνα και όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί, πήραμε ένα γερό δείγμα του τι εστί Modfather.

Διαβάστηκε φορες

Έπρεπε να περάσουν 30 και πλέον χρόνια από τότε που ξεκίνησε τη φρενήρη μουσική πορεία του, για να πατήσει ο Paul Weller ελληνικό συναυλιακό έδαφος. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως. Η ευτυχής στιγμή έφτασε και πέρασε... Πριν λίγες ώρες, τα βράχια του Βύρωνα και όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί, πήραμε ένα γερό δείγμα του τι εστί Modfather.

Ανέβηκε στη σκηνή 2 λεπτά μετά τις 22:00 κι ενώ ο χώρος είχε γεμίσει αρκετά, αν και η εικόνα νωρίτερα έδειχνε ότι δύσκολα θα γινόταν αυτό. Κάποιος από τη διοργανώτρια εταιρεία μάς διάβασε ένα σύντομο μήνυμά του και αμέσως μετά ακούστηκαν οι πρώτες νότες από το Wild Blue Yonder. Αλλάζοντας συνεχώς κιθάρες (από την Telecaster στην περίφημη Epiphone Casino τού ’65 και πάλι πίσω), έφερνε βόλτα τη σκηνή, κυριαρχόντας απόλυτα, με τα ξανθά μαλλιά του και την απίστευτα σθεναρή στο πέρασμα του χρόνου φωνή του. Ο 50άρης Weller δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το τζόβενο που δημιούργησε κάποτε τους Jam. Αντιθέτως, διανύει μία από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής του και οι αποδείξεις ήταν εκεί, μπροστά στα μάτια και στα αφτιά μας, για να τις δούμε και να τις ακούσουμε.


Εξαιρετική η μπάντα του, ο Steve Cradock (μέλος των Ocean Colour Scene και μόνιμος συνεργάτης του εδώ και χρόνια) στις κιθάρες, ο Andy Lewis στο μπάσο, ο Andy Crofts στα πλήκτρα, ο Steve Pilgrim στα τύμπανα και όλοι τους στα φωνητικά, έδιναν μεγάλη αβάντα στον πρωταγωνιστή της βραδιάς για να ξετυλίξει το κουβάρι με μερικούς από τους σταθμούς της πλούσιας καριέρας του. Τη μερίδα του λέοντος είχε βέβαια η σόλο πορεία του (1991 μέχρι και σήμερα) αλλά όσοι ήθελαν να ακούσουν και μερικά πιο παλιά χιτ, δεν απογοητεύτηκαν. Highlights αποτέλεσαν τα κλασικά πλέον The Changing Man και Eton Rifles, μια νουάρ εκτέλεση του Wild Wood, το Shout To The Top από την εποχή των Style Council, οι στιγμές που ο Weller κάθησε στο πιάνο για να μας μαγέψει με τα You Do Something To Me και Broken Stones και το σαρωτικό Town Called Malice στο κλείσιμο.

Τι κι αν το κοινό δεν ήταν όσο θερμό θα μπορούσε να είναι για το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς (χρειάστηκε ένα ηλεκτρισμένο That’s Entertainment για να «ξυπνήσει»); Τι κι αν ο ήχος είχε κάποια μικροπροβλήματα, κυρίως στην αρχή; Τίποτα δεν ήταν ικανό να χαλάσει αυτή τη γιορτή. Για σχεδόν 2 ώρες, ο Paul Weller τα έδωσε όλα, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του σπουδαίου performer που τον ακολουθεί. Απίστευτη ενέργεια και ένα σετ με σπουδαία τραγούδια: that’s entertainment πράγματι.


Tracklist:

1. Wild Blue Yonder
2. Out Of The Sinking
3. 22 Dreams
4. The Changingman
5. All I Wanna Do (Is Be With You)
6. From The Floorboards Up
7. Sea Spray
8. Shout To The Top
9. Eton Rifles
10. Porcelain Gods
11. You Do Something To Me
12. One Bright Star
13. Empty Ring
14. Push It Along
15. That’s Entertainment
16. Wild Wood
17. Echoes Round The Sun
18. Come On/Let’s Go

Encore:

19. Broken Stones
20. Whirlpool’s End
21. Town Called Malice
Διαβάστε ακόμα