Scorpions Cooper Press

Συνέντευξη Τύπου Scorpions/ Alice Cooper: Κοιτάμε προς το μέλλον, δεν έχουμε δώσει το καλύτερο σόου μας ακόμα

Ο Alice Cooper και οι Scorpions συζήτησαν με οπαδούς και δημοσιογράφους, με το βλέμμα στραμμένο στη συναυλία στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Διαβάστηκε φορες

* Η φωτογραφία εξωφύλλου ανήκει στο Greek Scorpions Fan Club, η φωτογραφία του άρθρου ανήκει στον Ξενοφών Καράμπαλη και το mixgrill.gr

Οι Scorpions μαζί με τον Alice Cooper έδωσαν συνέντευξη τύπου για τη μεγάλη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ τη Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022. Στο κεντρικό Public του Συντάγματος, οι καλλιτέχνες παρουσίασαν τα βασικά στοιχεία της συναυλίας και έδωσαν στοιχεία για το τι να περιμένουμε ενώ δέχτηκαν ερωτήσεις από οπαδούς και δημοσιογράφους. 

Ιδιαίτερα φιλικοί και προσιτοί, με τον Cooper να απαντάει στην ερώτηση αν υπάρχει περιθώριο εξέλιξης στη rock επιβεβαιώνοντας πως το rock δεν έχει πεθάνει και πως 50 χρόνια από τώρα όλοι θα ρωτάνε την ίδια ερώτηση, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μεταξύ τους σύμπραξη στη σκηνή. Οι Scorpions μίλησαν για τον τελευταίο τους δίσκο, "Rock Believer", και την πρόθεσή τους να κάνουν ένα δίσκο με το κλασικό Scorpions DNA, χωρίς τον Dieter Dierks αυτή τη φορά - τον διάσημο παραγωγό τους από τα '70s και '80s - ενώ ο Cooper δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για την περιοδεία που είχαν κάνει πάλι μαζί στη Ρωσία πριν από αρκετά χρόνια. Μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους μία ιστορία που ανέβηκε με την μπάντα του στη σκηνή στο τέλος του set των Scorpions, όλοι ντυμένοι γυναίκες. Καθώς τότε οι Scorpions ανέβασαν διάφορα κορίτσια μαζί τους στα live, ήθελαν να ξαφνιάσουν τον κόσμο. Είπε χαρακτηριστικά «ήμασταν τα πιο άσχημα κορίτσια που έχετε δει»!

Η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα είναι ιδιαίτερης σημασίας

«Το να μιλάς για τη μουσική είναι σαν να χορεύεις προσπαθώντας να εξηγήσεις την αρχιτεκτονική» σημείωσε ο Alice με τον Klaus Meine να προσθέτει ότι όλα έχουν σχέση με το συναίσθημα που σου βγάζει το κάθε κομμάτι. Σχολίασε τη συμμετοχή του στη συναυλία στου Desmond Child στο Ηρώδειο,  λέγοντας πως η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα είναι ιδαίτερης σημασίας και εκτός της σχέσης του με τον Desmond, ήταν ο λόγος που τον έκανε να δεχτεί τη πρόταση.

Το Fan Club των Scorpions δεν έλειψε από τη συνέντευξη τύπου και χάρισε στην μπάντα ένα κάδρο με ένα σκορπιό, για την αγάπη τους στη χώρα μας και την ιδιαίτερη σχέση που έχουν με το ελληνικό κοινό.

Αν ρωτήσεις τον Paul McCartney αν έχει γράψει το καλύτερο τραγούδι του, ή αν ρωτήσεις εμάς, θα σου πούμε όχι

Το MixGrill συμμετείχε στη συνέντευξη όπου έκανε δύο ερωτήσεις στους καλλιτέχνες.

Ξ.Κ.: Alice, συμμετέχεις σε πολλά projects τελευταία, κυκλοφόρησες το Detroit Stories, ένα tribute στις ρίζες σου, ετοιμάζεις tour με τους Vampires το 2023 και έχεις σχεδόν ολοκληρώσει τον νέο σου δίσκο. Έχεις στο μυαλό σου κάποιο project όπως αυτό που έκανε ο Iggy Pop με το "Après", που διασκεύασε Γαλλικά τραγούδια, Sinatra κλπ. Θα μπορούσε π.χ. να είναι ένας δίσκος με διασκευές από κομμάτια του Burt Bacharach ή ένα project με ορχήστρα.

Alice Cooper: Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Πάντα ήθελα να πάω τον Alice στο Broadway. Γράφονται τόσα Broadway show και πάντα έλεγα πως το "Welcome To My Nightmare" ανήκει εκεί. 

Έχουμε δύο albums έτοιμα μετά το "Detroit Stories", καθώς είχαμε 18 μήνες που δεν μπορούσαμε να βγούμε στη σκηνή οπότε γράφαμε τραγούδια. Συνεπώς κάναμε το album για το Detroit, που είναι το κέντρο του hard rock της Αμερικής, με συγκροτήματα όπως οι Stooges, οι MC5 και το Alice Cooper Group. Καθώς ήταν ένας hard rock δίσκος δεν περιμέναμε να φτάσει το Νούμερο 1 στα charts! Αλλά και ο κόσμος περίμενε κάτι να συμβεί, ήθελε κάτι να τον ανεβάσει.

Εμάς μας τραβάει η αδρεναλίνη της σκηνής, και αν ρωτήσεις τον Paul McCartney αν έχει γράψει το καλύτερο τραγούδι του, ή αν ρωτήσεις εμάς, θα σου πούμε όχι. Το ίδιο ισχύει και με το καλύτερο σόου μας: Δεν το έχουμε κάνει ακόμα! Αυτό είναι που μας κάνει να συνεχίζουμε. Δεν ζω στο παρελθόν, ζω στο μέλλον.

ΞΚ: Klaus, εκτός από το "Wind Of Change" έχετε πολλά τραγούδια που αντικατοπτρίζουν την κατάσταση στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με τον πόλεμο και την ανασφάλεια, όπως το "Crossfire" και το "Livin' For Tomorrow". Ποιο από αυτά πιστεύετε ότι όντως ταιριάζει πιο πολύ στην εποχή μας;

Klaus Meine: Το "Livin' For tommorow" είναι πάντα ένα καλό μήνυμα. Ειδικά για εμάς που είμαστε καλλιτέχνες, ό,τι και να κάνουμε θέλουμε να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα προς τους οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε πάντα πως θα έχουμε ένα καλύτερο κόσμο αύριο, και υπάρχει ένας στίχος στο τραγούδι που λέει πως «even if I die today, I'm livin' for tommorrow" που αφορά την ειρήνη. 

Το "Wind Of Change" ήταν πάντα ένας ύμνος στην ειρήνη, που φωτογραφίζει την εποχή που παίζαμε στη Ρωσία, το 1989. Τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όταν ξεκινήσαμε το tour στο Vegas αισθάνθηκα πως πρέπει να αλλάξω κάποιους στίχους, για να μην είναι υποστηρικτικό προς τη Ρωσία. Είναι τρομακτικά αυτά που παρακολουθούμε στις ειδήσεις και συμβαίνουν στην καρδιά της Ευρώπης και πιστεύω πως σε ένα τραγούδι που το ξέρουν όλοι, είναι καλό να προσαρμόζεται στα δυσάρεστα αυτά γεγονότα.

Alice Cooper: Και το "Welcome To My Nightmare" θα ταίριαζε στην κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή!

Οι Scorpions και o Alice Cooper θα εμφανιστούν στο ΟΑΚΑ τη Τετάρτη 6 Ιουλίου για μία διπλή , full show συναυλία.

Scorps_Cooper 22
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 22 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα