Ακίνδυνα Τραγουδάκια: Η επιστροφή

Η εξέλιξη της στήλης που ουσιαστικά "γέννησε" το Mix Grill επιστρέφει. To menu σήμερα έχει Smoove & Turrell, Rapture, Red Hot Chili Peppers, Raphael Saadiq, Radiohead, Γ. Αγγελάκα, Ν. Πορτοκάλογλου κ.α.
Διαβάστηκε φορες
Η εξέλιξη της στήλης που ουσιαστικά "γέννησε" το Mix Grill επιστρέφει. Κάθε Πέμπτη θα σας παρουσιάζουμε τη Λίστα μας με τα τραγούδια της εβδομάδας. Σε αυτή τη στήλη δεν υπάρχουν περιορισμοί και φραγμοί όσον αφορά τα μουσικά είδη. Αν μας αρέσει ένα κομμάτι, θα το δείτε στη Λίστα, είτε είναι pop ή rock ή dance ή electro ή funk ή έντεχνο ή οτιδήποτε άλλο.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος όπως κάθε χρόνο είναι "νεκροί" μήνες για τη δισκογραφία. Οι μουσικοί και οι μπάντες δίνουν βάρος στις συναυλίες τους και αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν τις νέες τους δουλειές. Εντύπωση μου κάνει που οι Red Hot Chili Peppers επέλεξαν να κυκλοφορήσουν το νέο album τους στα τέλη του μήνα. Πάντως, από το Σεπτέμβρη και ύστερα, περιμένουμε αρκετά ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες. Θα τα λέμε εδώ όλα αυτά.

Πάμε στα πρώτα "Ακίνδυνα Τραγουδάκια" του 2011 τώρα:1. Smoove & Turrell - Slow down

Ίσως ότι καλύτερο έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα. Τα "μαύρα" φωνητικά του Turrell και η αξιόλογη παραγωγή του Smoove συνέθεσαν ένα πολύ δυνατό album ("Eccentric Audio" - παρουσίαση του δίσκου από τον Pe Pe) και έγραψαν ένα από τα καλύτερα singles της χρονιάς ("Slow Down")
.

2. The Rapture - How deep is your love

Περιμένουμε το νέο δίσκο τους (
"In the grace of your love") στις αρχές του επόμενου μήνα. Σας αρέσουν, δε σας αρέσουν οι Rapture, δε γίνεται να μη σας ανεβάσει αυτό το κομμάτι! Στο ύφος των χορευτικών τραγουδιών των Hot Chip.

3. Red Hot Chili Peppers -
The Adventures of Rain Dance Maggie

Όλος ο κόσμος περιμένει το νέο πόνημα τους. Λέγεται εδώ και καιρό ότι θα έχει αρκετά afro-funk στοιχεία. Το εν λόγω single είναι σίγουρα ένα από τα καλά singles της χρονιάς. Σίγουρη ραδιοφωνική επιτυχία και ένα από τα κομμάτια, που θα ανεβάζει τον κόσμο στις συναυλίες τους. Για να δούμε πως θα είναι και ο δίσκος... Το SPIN πάντως του έδωσε 7 στα 10.

4. Raphael Saadiq - Go to hell

Ο κορυφαίος soul-funk δίσκος της χρονιάς και σίγουρα μέσα στα κορυφαία albums του 2011. Για τον Raphael Saadiq έχει γράψει πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα ο Δημήτρης Κατσουρίνης εδώ. Επιβάλλεται να ακούσετε το "Stone Rollin" από την αρχή, μέχρι το τέλος.

5.
Radiohead - Staircase

Ε, μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε την αγάπη μου για αυτούς. Το "Staircase" δε βρίσκεται στο νέο δίσκο του συγκροτήματος ("The King of Limbs"), ακόμα κι αν θεωρώ ότι θα έπρεπε να ήταν. Το έπαιξαν για πρώτη φορά στα "From the Basement Sessions", όπου και παρουσίασαν για πρώτη φορά ζωντανά το TKOL.


6. Γιάννης Αγγελάκας 3 - Σαράβαλο

Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη σε κάποιο δίσκο του Αγγελάκα, αλλά έχει καταφέρει να ξεχωρίζει σε κάθε συναυλία του. Με αυτό ξεκίνησε την εμφάνιση του "3" στο Rockwave. Με αρκετό ενδιαφέρον περιμένω τη studio εκτέλεση του.

7. Beirut - East Harlem

Το "Rip Tide" κυκλοφόρησε στις 2 Αυγούστου και έχει πάρει σχετικά καλές κριτικές. Χαρούμενο το "East Harlem" με αναφορές στην Αμερικάνικη παράδοση του Νότου.

8. Thurston Moore - Circulation

Αγαπημένος ο Θέρστονας. Το "Demolished Thoughts" κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου Μάη και είναι η 3η solo δουλειά του ιθύνοντα νου των Sonic Youth. Το "Circulation" αν και ακουστικό (όπως κι όλος ο δίσκος) θυμίζει αρκετά τους Youth...

9. Superheavy - Miracle Worker

Mick Jagger. A.R. Rahman, Joss Stone, Dave Stewart και Damian Marley. Reggae, pop, χαρούμενο και σίγουρα μια διαφορετική συνεργασία για τον Jagger.

10. Νίκος Πορτοκάλογλου - Βουτάμε γυμνοί

Πάντα μου άρεσε ο Πορτοκάλογλου. Το νέο του τραγούδι δεν ξεφεύγει από το ύφος του, αλλά έχει αρκετά νέα στοιχεία. Το φλερτ με την folk πετυχαίνει πάντως.

11. Cults - Abducted

Πολλά καλά έχουν γραφτεί για τους Cults. Δεν είναι υπερβολικά πάντως. Είναι αρκετά αξιόλογο το ομώνυμο (ντεμπούτο) album του ντουέτου από τη Νέα Υόρκη.

Περισσότερα, την επόμενη Πέμπτη. Τα λέμε το Σαββατόβραδο στους Pulp.

Ακίνδυνους χαιρετισμούς...


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα