ΦΩΤΟ: Ρουμελιώτης Κωνσταντίνος

Νίκος Ζιώγαλας-Βασίλης Καζούλης: Σάββατο Βράδυ στο “Πατινάζ” στο Αιγάλεω

Δυό παλιοί “γνώριμοι” μουσικοί, από τα εφηβικά μου χρόνια, ο Νίκος Ζιώγαλας κι ο Βασίλης Καζούλης, βρέθηκαν για μια εμφάνιση στην πόλη του Ζαμπέτα, το Αιγάλεω. Ήταν θέμα τιμής να είμαι εκεί!

Διαβάστηκε φορες

Τέλη Ιουνίου, Σάββατο βράδυ κι ο δρόμος με έβγαλε στο Αιγάλεω Σίτι, που έλεγε χαριτολογώντας κι ο αείμνηστος συνθέτης Γιώργος Ζαμπέτας.

Για τους γνώστες της περιοχής, ο πιο “δροσερός” προορισμός τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά είναι το Άλσος Αιγάλεω, το γνωστό Μπαρουτάδικο. Ένα άλσος με συνολική έκταση 134 στρέμματα, που απλώνεται από την Ιερά Οδό μέχρι τη Λεωφόρο Αθηνών και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου στην Δυτική Αττική.

Όπως καταλαβαίνετε και από το όνομά του, τα παλιά χρόνια (1874-1970) στο χώρο λειτούργησε το ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής πυρίτιδας “Πυριτιδοποιείο ή Μπαρουτάδικο”, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας. Το 1970 το εργοστάσιο αναστέλλει οριστικά την λειτουργία του, το 1974 ο χώρος περιέρχεται στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, δεντροφυτεύεται και σιγά-σιγά παίρνει την τωρινή του μορφή.

Εκεί, λοιπόν, σε μια μεριά του Άλσους βρίσκεται το Πατινάζ, ένας πανέμορφος ανοιχτός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών, πράγμα που έλειπε από το Αιγάλεω.


Εκεί θα ήταν δυο “γνώριμοι” μουσικοί από τα εφηβικά μου χρόνια, ο Νίκος Ζιώγαλας κι ο Βασίλης Καζούλης. Δυο αγαπημένοι τραγουδοποιοί με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή.

Με το χώρο να έχει γεμίσει από νωρίς με παρέες όλων των ηλικιών, ήταν λογικό όταν ανέβηκαν στην σκηνή να δεχθούν πλήθος επιφωνημάτων και χειροκροτημάτων.

Τα Γέλα πουλί μου, γέλα” και “Έλα, ήλιε μου” επέλεξαν οι δύο καλλιτέχνες για να ξεκινήσουν το πρόγραμμά τους και το ταξίδι ξεκίνησε...


Ο Νίκος Ζιώγαλας ως “παλαιότερος” ανέλαβε χρέη οικοδεσπότη και μας σύστησε τους μουσικούς τους συνοδοιπόρους, τους On The Road, δηλαδή το Δημήτρη Χατζηδημητρίου στα πλήκτρα και στη φωνή και τον Παρασκευά Θεοδωράκη στην κιθάρα και στη φωνή.


Εκτός από αγαπημένα τραγούδια όπως τα “Σαν Σταρ Του Σινεμά”, Θα Σου Φανερωθώ, Βέροια-Θεσσαλονίκη-Αθήνα”, Μόνη Ξανά Δεν Θα Σ’ Αφήσω”, ο Νίκος τραγούδησε και “Jealous Guy”, κερδίζοντας άξια θαυμασμό και χειροκρότημα.

Αντίστοιχο χειροκρότημα εισέπραξε κι ο Βασίλης Καζούλης με τη Φανή, το Βορεινό Λιμάνι τα Αεροπλάνα, Το Τελευταίο (Αμοργός)”, τον Πυγμάχο (βασισμένο στο "The Boxer" του Paul Simon).

Ιδιαίτερη στιγμή η μικρή έκπληξη που του ετοίμασαν -καθότι ο δημοφιλής τραγουδοποιός είχε τα γενέθλιά του- και βρέθηκε την μια στιγμή να τραγουδά και την άλλη να σβήνει κεράκια.


Μικρό διάλειμμα για ανάσες και στη σκηνή παρέμειναν ο Δημήτρης με τον Παρασκευά. Ως Οn The Road παρουσίασαν τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική τους δουλειά. Η ώρα κύλησε ευχάριστα, με τον κόσμο να συνοδεύει στα τραγούδια τους καλλιτέχνες, και πλησιάζοντας στο τέλος μάς περίμενε ένα “παραδοσιακό” κλείσιμο με τη “Βασιλική και τους δύο τραγουδοποιούς επί σκηνής,που έκανε και κάποιους από τον κόσμο να αφήσουν τις θέσεις του και να πιάσουν το χορό.


Κρατώ για το μέλλον την εικόνα των τριών μικρών θεατών/ακροατών, που στο τέλος πλησίασαν δειλά-δειλά το Βασίλη Καζούλη και του ζήτησαν να βγάλουν φωτογραφία μαζί του…

Για πολλούς, το ταξίδι προς την ενασχόληση με την μουσική άρχισε κάπως έτσι!


Πολλά μπράβο στον Πάνο και την Ανδριάνα για το χώρο και την βραδιά! Πολλά ευχαριστώ στον Τάσο και τον Άγγελο που επιμελήθηκαν τον ήχο και μοιράστηκαν μαζί μου μυστικά και ιστορίες από συναυλίες!


*Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Κωνσταντίνο Ρουμελιώτη και στο Mixgrill.
Διαβάστε ακόμα