ΖΙΩΓΑΛΑΣ

Είδαμε τον Νίκο Ζιώγαλα μαζί με τους KRAMA Band στο θέατρο του Κολωνού

Όταν μια παρέα περνάει καλά στην σκηνή, όλο αυτό, αυτόματα μεταφέρεται και στο κοινό. Και το κοινό δεν κάνει λάθη.
Διαβάστηκε φορες
(Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Κωνσταντίνο Ρουμελιώτη και το MixGrill.gr)

Σε μια ιστορική, αλλά συνάμα παραμελημένη γωνιά της Αθήνας, εδώ και μερικά χρόνια, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων διοργανώνει το Φεστιβάλ Κολωνού με μια σειρά από δρώμενα, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Αυτό, δίνει στους κατοίκους της περιοχής καθώς και τους επισκέπτες της πόλης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών με ελεύθερη είσοδο ή πολύ χαμηλό αντίτιμο.

Νίκος Ζιώγαλας

Το θέατρο του Κολωνού βρίσκεται μέσα στην «καρδιά» του ομώνυμου πάρκου ή πάρκο λόφου Σκουζέ, που πήρε το όνομά του από την οικογένεια Σκουζέ, η οποία διέθετε εκεί μεγάλες εκτάσεις γης.

Στις 13/9 βρεθήκαμε στη συναυλία του Νίκου Ζιώγαλα και των KRAMA Band, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού. Ο κόσμος άρχισε από νωρίς να πιάνει θέση στο όμορφο, πέτρινο θέατρο του λόφου. Χάζευα την ποικιλομορφία του κόσμου, κάτοικοι της περιοχής που γνωρίζονταν μεταξύ τους, ζευγάρια, οικογένειές με παιδιά, παρέες νέων, μετανάστες, όλοι ήρθαν για να ακούσουν καλή μουσική.

Ο τραγουδοποιός Νίκος Ζιώγαλας δεν χρειάζεται συστάσεις. Υπάρχουν τραγούδια του που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει είτε μόνοι μας, είτε με παρέα. Οι KRAMA Band από την άλλη είναι ένα σχετικά «νέο» σχήμα που αποτελείται, όμως, από έμπειρους μουσικούς που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ των συνεργασιών τους.

Νίκος Ζιώγαλας

Από το «καλησπέρα», κάτι καλό και όμορφο φάνηκε ότι έχουν ετοιμάσει για τον κόσμο που γέμισε το θέατρο. Το τραγούδι «Σώπα κι άκουσε» από την μελωδική φωνή της Ευδοκίας Ράπτη γέμισε χαρά και προσδοκίες για την συνέχεια.

Ο Νίκος Ζιώγαλας ως «παλαιότερος» ανέλαβε χρέη οικοδεσπότη και μας σύστησε τους μουσικούς του συνοδοιπόρους, τους KRAMA Band εν προκειμένω, που είναι: οι Δημήτρης Χατζηδημητρίου στα πλήκτρα και στη φωνή, Τάσος Ιωαννίδης στο μπάσο και στη φωνή, Ευδοκία Ράπτη στη φωνή, Αλέξης Αλεξίου στα τύμπανα και Γρηγόρης Γιαρέλλης στην ηλεκτρική κιθάρα και στη φωνή.

Ένα κράμα πραγματικό με ήχους ανατολής και δύσης. Με ηλεκτρικές εκτελέσεις και διασκευές σε γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια όπως «Τα παιδιά της γειτονιάς σου» ο «Καϊξής» ο «Κοκαϊνοπότης».

Krama band

Ο Νίκος Ζιώγαλας πολύ ορεξάτος, εκτός από αγαπημένα τραγούδια όπως «Σαν σταρ του σινεμά», «Θα σου φανερωθώ», «Βέροια - Θεσσαλονίκη – Αθήνα», «Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω» μοιράστηκε με το κοινό ιστορίες για το πώς και γιατί γράφτηκαν κάποια τραγούδια, για συνεργασίες και φίλους. Δεν ξέχασε να μας μιλήσει συγκινημένος, για τον φίλο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και να του αφιερώσει κι ένα τραγούδι, δίνοντας την ευκαιρία στο κόσμο να ξεσπάσει σ’ ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η ώρα κύλησε ευχάριστα, με τον κόσμο να συνοδεύει στα τραγούδια τους καλλιτέχνες, και πλησιάζοντας στο τέλος μας περίμενε ένα «παραδοσιακό» κλείσιμο με της «Πικροδάφνης τον ανθό» τα «Λιανοχορταρούδια» και βέβαια την «Βασιλική» που έκανε τον κόσμο να αφήσει τις θέσεις του και να πιάσει τον χορό.

Είναι δημοσιογραφικό κλισέ, μα μερικές φορές είναι μια αυταπόδεικτη δυνατή αλήθεια: όταν μια παρέα (στην προκειμένη περίπτωση από καλούς και καλοκουρδισμένους μουσικούς) περνάει καλά στην σκηνή, όλο αυτό, αυτόματα μεταφέρεται και στο κοινό. Και το κοινό δεν κάνει λάθη.

Διαβάστε ακόμα