Ο Sivert Hoyem σ'ενα γεμάτο Gagarin

Μας έλειψαν 2-3 τραγούδια αλλά σε γενικές γραμμές ήταν μια όμορφη συναυλία...
Διαβάστηκε φορες
Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο.

Εδώ  και αρκετό καιρό όταν πρόκειται να παρακολουθήσω μια συναυλία  πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου κυριαρχεί η σκέψη «άραγε θα έχει  κόσμο;» . Την Παρασκευή όμως, ήμερα διεξαγωγής της συναυλίας  και έχοντας μάθει τα νέα από Πάτρα, σχετικά με την ακύρωση της εκεί εμφάνισης του Sivert  Hoyem, προέκυψε και μια δεύτερη σκέψη «και αν δε γίνει το live ούτε στην Αθήνα ;».

Έτσι λοιπόν,  για να μην σας κουράζω άλλο με τα εισαγωγικά κατευθύνθηκα στο Gagarin οπού τελικά το live πραγματοποιήθηκε κανονικά σε ένα γεμάτο από κόσμο χώρο!

Η ώρα έχει πάει 10, τα φώτα χαμηλώνουν, αρχίζουν να ακούγονται οι πρώτες μελωδίες από το χαμηλών τόνων Going For Gold από το album Moon Landing και σε λίγα λεπτά  ο Sivert εμφανίζεται στη σκηνή. Η υποδοχή από το κοινό είναι θερμή και όλοι ελπίζουμε η φωνή του να είναι σε καλά επίπεδα.  Μέσα στο πρώτο τέταρτο είναι φανερό ότι φωνητικά δεν είναι στα καλύτερα του, αλλά προσπαθεί να κάνει μια αρκετά αξιοπρεπή εμφάνιση.  Μας καλωσορίζει πολύ ζεστά με τη σειρά του, μας ευχαριστεί πραγματικά που βρισκόμασταν εκεί και μας εξομολογείται ότι έχει πρόβλημα με τη φωνή του, αλλά με τη δική μας ενθάρρυνση θα ένιωθε πολύ καλύτερα. 

Κάπου εδώ μας παρουσιάζει  το Warm Inside από το album Long Slow Distance που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.  Πρόκειται για μια πολύ όμορφη μπαλάντα, ιδιαίτερα μελαγχολική κατά τη προσωπική μου γνώμη, που φάνηκε να έχει τραβήξει ήδη την προσοχή του κοινού.

Sivert Hoyem

Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο.

Το πρώτο μισάωρο της συναυλίας  συμπεριλάμβανε κομμάτια που κινούνταν στο ίδιο ρυθμό και το κοινό σα να έχει μουδιάσει λίγο. Ακολουθεί  το ομότιτλο Long Slow Distance, σε ένα κατακόκκινο σκηνικό,  που μας  ξυπνάει  λίγο με την δυναμική του και το καταπληκτικό Give It A Whirl, το οποίο μας απογειώνει  χωρίς υπερβολή. Η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο όμορφη και έχω την εντύπωση ότι και ο Sivert αρχίζει να νιώθει  πιο καλά πάνω στη σκηνή και γίνεται και ο ίδιος πιο δυναμικός.  Η συνέχεια γίνεται  με το The Kids Are On High Street από την εποχή των Madrugada, ένα κομμάτι  που όσες φορές και να το ακούσεις δεν το βαριέσαι και δε λείπει σχεδόν ποτέ από τα setlist.

Στη συμπλήρωση μιας ώρας, η μπάντα αποχωρεί από τη σκηνή για να επιστρέψει σε λίγο ο Sivert
μόνος με τη κιθάρα του. Καλά καταλάβατε, είχε έρθει η στιγμή για να σιγοτραγουδήσουμε μαζί του το Majesty. Ένα από τα καλύτερα κομμάτια των Madrugada και μία από τις καλύτερες στιγμές της συναυλίας.  Ακολουθεί το Look Away Lucifer από την ίδια εποχή και η βραδιά κλείνει με το εξίσου αγαπημένο Μoon Landing

Sivert Hoyem

Βεβαία εγώ και κάποιες παρέες αριστερά μου πιστεύουμε ότι το live δεν έχει τελειώσει μιας και δεν έχουμε ακούσει ακόμα το εξαιρετικό και φρέσκο Blown Away. Δεν τολμώ να πιστέψω ότι ίσως δεν θα το ακούσω live… Τελικά το πίστεψα, η εμφάνιση του Sivert Hoyem μόλις είχε τελειώσει και το Blown Away μαζί με 1-2 ακόμα όπως το Emotions και το Trouble είχαν μείνει εκτός λίστας. Ο μόνος λόγος  που μπορώ να φανταστώ είναι ότι ίσως ήταν αρκετά απαιτητικά κομμάτια δεδομένου της φωνητικής κατάστασης του Sivert και την τελευταία στιγμή αποφάσισε να τα αφήσει εκτός προγράμματος…
Σχετικά με τη σχέση κοινού–καλλιτέχνη δε ξέρω τι να πω. Είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που έχει ένα τρόπο να σε κερδίζει αμέσως. Απλός, μετρημένος και ειλικρινής στα λόγια, του πάντα ευδιάθετος και ευγνώμων για την αγάπη που του έχει δείξει το ελληνικό κοινό όλα αυτά τα χρόνια που μας επισκέπτεται. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις όμορφες δουλειές που μας παρουσιάζει κατά καιρούς είναι αρκετά για να γεμίζουν οι χώρου που εμφανίζεται.
Γενικά ήταν μια όμορφη βραδιά που διηρκησε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και παρά τους αρχικούς μου φόβους ολοκληρώθηκε κανονικά χωρίς κάποιο πρόβλημα στην οργάνωση ή στον ήχο. Τώρα για τα τραγούδια που ανέφερα προηγμένως τα οποία βρέθηκαν εκτός λίστας, ελπίζω να τα απολαύσουμε σε επόμενη εμφάνιση.SetList

 Going For Gold
 What’s On Your Mind
 Woman
 Warm Inside
 Into The Sea
 Honey Bee
 The Light That Falls Among The Trees
 Shadows High Meseta
 Long Slow Distance
 Give It A Wirl
 The Kids Are On High Streets
 Animal Child
 Encore
 Majesty
 Look Away Lucifer
 Arcadian Wives
 Moon Landing

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα