Comixgrill: Προμηθέας!

Κάποιοι από εσάς αισθάνεστε «δεσμώτες» της ρουτίνας μετά τις διακοπές; Θα σας αποδείξω ότι υπάρχουν χειρότερα. 
Διαβάστηκε φορες
Κάτι εκφράσεις τύπου "Καλό χειμώνα/φθινόπωρο!" κλπ τις βαριέμαι. Προτιμώ, Καλή επανένταξη! Εύχομαι σε όλους να είστε υγιείς και γελαστοί για τη νέα «ακαδημαϊκή» χρονιά (κλισέ)! Για το πρώτο μάλλον δεν μπορώ να κάνω πολλά, αλλά θα προσπαθήσω για το δεύτερο. Κάποιοι από εσάς αισθάνεστε «δεσμώτες» της ρουτίνας (τι είπα πάλι!) μετά τις διακοπές; Θα σας αποδείξω ότι υπάρχουν χειρότερα. Τα καθημερινά προβλήματα που πιθανότατα αντιμετωπίζετε -δουλειά, σχολείο, σύντροφος, οικογένεια κλπ- ωχριούν μπροστά στην καθημερινότητα του ήρωά μας.

Στους/ις περισσότερους/ες από εσάς το όνομα "Προμηθέας" λέει κάτι. Φανταστείτε το σε κόμικ-στριπ (Peanuts, Αρκάς, Mafalda, Dilbert) με σενάριο/σχέδιο από, έναν άγνωστο για μένα μέχρι πρόσφατα, τον Mark Weinstein και στόρυ το γνωστό με τον Αετό και το...συκώτι αλλά συνδυασμένο με τα αετόπουλα, τη γυναίκα και το γιο του Προμηθέα, τον Ερμή, κάτι ακτιβιστές και έναν αδιάφορο (καθίκι).Το χιούμορ είναι κυνικό και σε μεγάλο βαθμό, κατά τη γνώμη μου,  «ελληνικό» παρόλο που το άλμπουμ είναι μεταφρασμένη webcomic συλλογή (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ! από PROMETHEUS!). Θα θελήσετε να το διαβάσετε με τη μία, θα σας χαλαρώσει και σε περίπτωση που έχετε άγνωστο κόσμο γύρω σας, μάλλον θα σας κοιτάζουν περίεργα...Χου κέαρς? Εσείς θα έχετε κατεβάσει διακόπτες και θα μεταφέρεστε «εικονικά» στον Πλανήτη-Βράχο.

Ο κακόμοιρος Προμηθέας, αλυσοδεμένος σε έναν βράχο, έχει ήδη κλέψει τη φωτιά από τους Θεούς για να τη δώσει στους ανθρώπους. Εμφανίζεται ο πρωταγωνιστής-αετός, κάθεται στην κοιλιά του, του τραβάει με δύναμη τα…έντερα (ουπς) έξω και όταν ο Προμηθέας του λέει ότι έλεος, δεν του φτάνει μόνο το συκώτι, ο Αετός προβληματίζεται ότι αυτό θα επηρεάσει την ετήσια αξιολόγησή του. (!!!)Από την άλλη η  γυναίκα του Προμηθέα φωνάζει γιατί τα βγάζει πέρα μόνη της εξαιτίας της βλακείας του συζύγου να σώσει την ανθρωπότητα και ο γιος του τον έχει γραμμένο. Ο γιος του του προτείνει να ζητήσει συγνώμη από τον Δία, ώστε να τον αφήσει να φύγει και προσπαθώντας να τον διαπαιδαγωγήσει του εξηγεί ότι προτιμά να υποφέρει παρά να παραβεί τις αρχές του. «Αυτό είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων και όχι των ζώων. Τι καταλαβαίνεις από αυτό;» Κοιτάζοντας λοιπόν τον Αετό να τρώει το γνωστό μενού ο γιος συμπεραίνει «Γιατί οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι;».Κάτι ακτιβιστές διαμαρτύρονται με δικούς τους ρυθμούς έχοντας πλακάτ «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ». Συγκεκριμένα ένας «έμπειρος» του λέει ότι είχε διαμαρτυρηθεί και για τον πόλεμο στο ΙΡΑΚ οπότε να …μην ελπίζει.
Ο αδιάφορος απλά αδιαφορεί για την κατάσταση του Προμηθέα όπως και για την υπερθέρμανση του Πλανήτη και για πολλά άλλα… Του κάνει τα ανύπαρκτα συκώτια κορδέλες. Ο ρόλος του Ερμή είναι …αγγελιοφόρου-κομπάρσου.  Δεν του φτάνει ότι είναι κολλητός ενός βράχου, ότι έχει μόνιμο επισκέπτη ένα συκωτοφάγο αετό, βασανίζεται σχεδόν απ’ όλους. Τι να πεις! Ακόμα κι ένας «άσπλαχνος» θα μπορούσε να αισθανθεί οίκτο! Η εικόνα είναι χίλιες λέξεις,  γι’ αυτό διαβάστε το κυρίως αν σας πρήζουν τα ...συκώτια!

(Οι εικόνες προέρχονται από το prometheuscomic.wordpress.com)

Διαβάστε ακόμα