Thievery Corporation: Μια θλίβερη εμφάνιση στο Ηράκλειο Κρήτης

Thievery Corporation: Μια θλίβερη εμφάνιση στο Ηράκλειο Κρήτης

«Η εντυπωσιακή συναυλία του καλοκαιριού», όπως διαφημιζόταν, κατέληξε σε συναυλία θλιβερή!
Διαβάστηκε φορες
[Γράφει η Σοφία Περακάκη]

Την Κυριακή 18 Ιουνίου οι Thievery Corporation στο πλαίσιο της ευρύτερης περιοδείας τους στην Ελλάδα, μετά την εμφάνισή τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, επισκέφτηκαν το Ηράκλειο Κρήτης, στο ανοιχτό θέατρο Τεχνόπολις.

Από το πρωί της Κυριακής ο καιρός ήταν συννεφιασμένος, γεγονός που δημιουργούσε επιφυλάξεις για το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η συναυλία, καθώς ήταν πάρα πολύ πιθανό το ενδεχόμενο βροχής. Τελευταία στιγμή κι ενώ ο ουρανός δεν έλεγε να καθαρίσει αποφασίζω να πάω. Φτάνοντας κάπως καθυστερημένα στο συναυλιακό χώρο βλέπω παντού αυτοκίνητα. Πολλά αυτοκίνητα από κάθε Νομό της Κρήτης. Αρκετοί μάλιστα φίλοι είχαν έρθει από Χανιά, ειδικά για τη συγκεκριμένη εμφάνιση, και στην πραγματικότητα αυτοί ήταν που με έπεισαν να πάω. Το ανοιχτό θέατρο Τεχνόπολις ήταν σχεδόν γεμάτο.

Thievery Corporation: Μια θλίβερη εμφάνιση στο Ηράκλειο Κρήτης

Τη βραδιά άνοιξαν οι Social Waste  - Αντίποινα & dj Magnum, ένα Ηρακλειώτικο hip hop συγκρότημα με παραδοσιακούς ήχους και όργανα της Μεσογείου, μια εξαιρετική επιλογή για το «ζέσταμα» του κοινού.

Λίγο μετά τις 10:00 μμ ανέβηκαν στη σκηνή οι Thievery Corporation και ταυτόχρονα ήρθαν μαζί τους και οι πρώτες σταγόνες βροχής. Ο κόσμος δε φάνηκε να ενοχλείται. Αντιθέτως, απολάμβανε με πολύ κέφι τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Η βροχή όμως σταδιακά δυνάμωνε και σιγά-σιγά οι τεχνικοί άρχιζαν να σκεπάζουν κονσόλες, ηχεία, τύμπανα και όλα τα σχετικά. Μετά από 4 τραγούδια, υπό αυτές τις συνθήκες, οι Thievery κατέβηκαν από τη σκηνή, «καιρού γαρ θέλοντος», όπως μας εξήγησαν.

Thievery Corporation: Μια θλίβερη εμφάνιση στο Ηράκλειο Κρήτης

Οι κερκίδες άρχισαν να αδειάζουν και ο κόσμος να απομακρύνεται από το συναυλιακό χώρο. Πολλοί από τους όρθιους παρέμεναν υπομονετικά στις θέσεις τους, ανοίγοντας ομπρέλες, φορώντας αδιάβροχα ή απολαμβάνοντας απλώς τη βροχή. Οι τεχνικοί συνέχιζαν να σκεπάζουν τα μηχανήματα.

Καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει. Καμία πρόβλεψη από οργανωτικής πλευράς για την προστασία της σκηνής από τη βροχή, παρόλο που ήταν εξαιρετικά πιθανό να βρέξει. «Η εντυπωσιακή συναυλία του καλοκαιριού», όπως διαφημιζόταν, κατέληξε σε συναυλία θλιβερή! Μεγάλη απογοήτευση από πολλούς και ειδικά από εκείνους που έκαναν τόσο δρόμο από διάφορα μέρη της Κρήτης, για να έρθουν για λίγες μόνο ώρες στο Ηράκλειο. Και στην Αθήνα έβρεχε τη μέρα της συναυλίας τους, οι διοργανωτές όμως είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτή να μην επηρεαστεί και να διεξαχθεί κανονικά. Είναι πραγματικά πολύ θλιβερό και απογοητευτικό για την επαρχία που λίγες φορές έχει την ευκαιρία να φιλοξενεί σημαντικά ονόματα από το χώρο της μουσικής σκηνής να αντιμετωπίζονται χωρίς σεβασμό. Και αυτά, αλλά φυσικά και το κοινό.

Thievery Corporation: Μια θλίβερη εμφάνιση στο Ηράκλειο Κρήτης

Τελικά, στις 11:55 μμ, μετά από πολύ μεγάλη αναμονή, οι Thievery Corporation επέστρεψαν στη σκηνή και οι τεχνικοί άρχισαν να ξεσκεπάζουν σιγά-σιγά τα σκεπασμένα. Αν και ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει, πολλοί ήταν αυτοί που παρέμειναν και τους υποδέχτηκαν ένθερμα. Ήταν σα να άρχιζε τότε η συναυλία, μόνο που είχε περάσει πολύς χαμένος χρόνος.

Και φυσικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά οι Thievery, συνοδευόμενοι με πολύ χορό και τραγούδι από τους θαυμαστές τους, κατάφεραν να διώξουν τα σύννεφα και να ανεβάσουν τη θερμοκρασία. Μόνο που αυτό κράτησε για 40 μόνο λεπτά. Στις 12:35 μας ανακοίνωσαν το τέλος της συναυλίας. Πάνω που ο κόσμος άρχισε να χαίρεται και να απολαμβάνει τη βραδιά, τα φώτα της σκηνής έκλεισαν και οι κονσόλες σκεπάστηκαν για μια ακόμα φορά...

Thievery Corporation: Μια θλίβερη εμφάνιση στο Ηράκλειο Κρήτης

Μπορεί η αναζήτηση πάρκιν να κράτησε περισσότερο από τη συναυλία. Μπορεί οι τεχνικοί να σκέπαζαν - ξεσκέπαζαν - ξανασκέπαζαν τα μηχανήματα την περισσότερη ώρα. Μπορεί ακόμα και οι συστάσεις των Thievery Corporation να διήρκησαν περισσότερο, τουλάχιστον όμως προλάβαμε να ακούσαμε κάποια από τα αγαπημένα μας τραγούδια. The Richest Man in Babylon, Amerimacka, Until The Morning, All That We Perceive, Radio Retaliation, Sweet Tides, Letter To The Editor, True Sons of Zion, Let The Chalice Blaze, Fight To Survive, Sound The Alarm, The Forgotten People, The Hearts A Lonely Hunter, Lebanese Blonde.

Εις το επανιδείν στην Κρήτη; Δεν ξέρω, θα δείξει…

Καλό τροπικό καλοκαίρι!

Thievery Corporation: Μια θλίβερη εμφάνιση στο Ηράκλειο Κρήτης

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
5,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα