Steve_Wynn_Tiki

Steve Wynn + Chris Cacavas, Dustbowl @ Tiki Bar, 19.11.2018

Πόσες φορές, αλήθεια, έχετε μπει σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Tiki bar όπου το κοινό επιδίδεται σε φωνητικές ασκήσεις στα περισσότερα ρεφρέν;
Διαβάστηκε φορες
Ο Steve Wynn ήρθε για άλλη μία επίσκεψη στη χώρα μας, στην Αθήνα στο Tiki bar (για τέταρτη φορά), αλλά και στη Θεσσαλονίκη στο Duente. Αν και μας έχει συνηθίσει σε solo shows, με συνοδεία μόνο την κιθάρα του, η συγκεκριμένη εμφάνιση διαφοροποιείται με την παρουσία του χρόνιου συνεργάτη του Chris Cacavas στα πλήκτρα, γνωστό και από τους Green On Red. Με τους Dustbowl για support την πρώτη μέρα στο Tiki, όλα θύμισαν την περσινή συναυλία των Dream Syndicate στο Fuzz σε σμίκρυνση: μικρότερη σκηνή, μικρότερη μπάντα και μικρότερο set με αναγκαστικές αλλαγές στις ενορχηστρώσεις.

Steve_Wynn_Tiki2

Η συναυλία του Wynn, λοιπόν, ήταν ένα μείγμα από τo alternative rock των Dream Syndicate με λίγο folk rock από τις solo δουλειές του, με τους Dustbowl να ανοίγουν τη συναυλία παίζοντας ένα 45λεπτό set που κατέληξε στο "The Great Fandango". Το συγκρότημα «συμπιέστηκε» στη μικρή σκηνή του Tiki προσδίδοντας στην ατμοσφαιρικότητα των ηλεκτροακουστικών εκτελέσεων. Ο κόσμος είχε γεμίσει το Tiki τόσο, που οι θεατές ήταν ένα βήμα από το να γίνουν μέλη του συγκροτήματος.

Ο Chris Cacavas ξεκίνησε το κοινό του set με τον Wynn παίζοντας κομμάτια από τη δική του δισκογραφία, ετοιμάζοντας το έδαφος για τον frontman των Dream Syndicate. Παρόλο που τα μικρόφωνα δεν δούλευαν στην αρχή, ο Chris άλλαζε θέσεις χωρίς να το σκέφτεται πολύ, είτε με την κιθάρα στο "Tell Me Everything" και το "Who's Your Whore", είτε στα πλήκτρα στο "California Into The Ocean".

Steve_Wynn_Tiki5

Ο Steve Wynn, αφού κατάφερε να περάσει από το στενό κλοιό του κοινού, αντιμετώπισε τα προβλήματα ήχου (που συνέχιζαν) με χιούμορ. Ανέβηκε στον καναπέ και χωρίς μικρόφωνα και ενισχυτές (εντελώς unplugged δηλαδή) τραγούδησε με τον κόσμο τα "Days Of Wine And Roses" και "Medicine Show". Το Tiki Bar έγινε μια μικρή αρένα όταν ξεκίνησε το "The Side I'll Never Show" και κάπου εκεί ανέβηκε και ο Chris Cacavas για να βοηθήσει στα keyboards. Με μία κιθάρα και τα πλήκτρα μόνο στη σκηνή, το live θύμιζε λίγο μπουάτ και λίγο rock συναυλία. 

Από το "When You Smile" στο "Carolyn" και από το "Tell Me When It's Over" στο ταιριαστό φινάλε του "Amphetamine", ο Wynn αν και δεν έπαιξε πολύ πιο περισσότερο από μία ώρα, ισορρόπησε ανάμεσα σε αποδομημένες συνθέσεις από ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του. Ο Cacavas εκτός από τα πλήκτρα βοηθούσε και στα φωνητικά, και έτσι παρόλο που μας έλειψε η περσινή ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του live των Dream Syndicate, μας αποζημίωσε η οικεία αμεσότητα της μίνι μπάντας του Steve και του Chris. Στο τέλος, παραλίγο να αρχίσει και ένα απαλό φιλικό σπρώξιμο μεταξύ των παρευρισκομένων που βρέθηκαν στο κέφι, χωρίς, όμως, θύματα.

Steve_Wynn_Tiki4

Δεδομένου πως το live θα επαναληφθεί και την επόμενη μέρα (Τρίτη 20.11.2018), ο Steve δήλωσε πως κανένα τραγούδι δεν θα παιχτεί και τις δύο μέρες. Υποσχέθηκε, δηλαδή, δύο εντελώς διαφορετικά setlist. Βέβαια, δεν μπορούμε να τον φανταστούμε να μην παίζει το "Days of Wine And Roses" και το "Boston" (στο οποίο άκουγες μόνο τις φωνές του κοινού).

Ο Steve πάντως δεν απογοητεύει στις ζωντανές του εμφανίσεις. Τον βοηθάει βέβαια και το κοινό που έχει αποκτήσει στην χώρα μας μετά από τόσα live (έχουμε χάσει το μέτρημα, καθώς σίγουρα είναι πάνω από 45), όμως είναι βέβαιο η παρουσία του και τα τραγούδια του έχουν διαχρονική αξία. Πόσες φορές, αλήθεια, έχετε μπει σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Tiki bar που το κοινό επιδίδεται σε φωνητικές ασκήσεις στα περισσότερα ρεφρέν;

Steve Wynn Setlist
Solo
Days Of Wine And Roses (acoustic)
Medicine Bow (acoustic)
Shelley's Blues Pt.2
Tuesday
When You Smile
The Side I'll Never Show

με τον Chris Cacavas
Glide
My Midnight
Think It Over
My Old Haunts
Carolyn
Boston
Tell Me When It's Over
Amphetamine

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα