ΦΟΙΒΟΣ 1

Είδαμε τον Φοίβο Δεληβοριά στο Κύτταρο με "Τραγούδια του Πεζοδρομίου"

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του Φοίβου Δεληβοριά στο «Κύτταρο» με «τραγούδια του πεζοδρομίου». Ο Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης ήταν εκεί, την παρακολούθησε, φεύγοντας γεμάτος χαρά για όσα είδε!
Διαβάστηκε φορες
Η κοσμοσυρροή στην οδό Ηπείρου είχε ξεκινήσει από νωρίς. Τα παιδιά στο service είχαν χωρίσει τα πόστα που θα είχαν και προετοιμάζανε τους χώρους.  Οι τεχνικοί στον ήχο, πάνω και κάτω απ’ την σκηνή, ρυθμίζανε τις τελευταίες λεπτομέρειες, και οι μουσικοί μόλις κάνανε το τελευταίο sound check. Το «Κύτταρο» ήταν έτοιμο για να υποδεχτεί τον Φοίβο Δεληβοριά που ύστερα από δυο συνεχόμενα χρόνια στην «Ταράτσα», αποφάσισε να βρεθεί Αχαρνών και Ηπείρου με «τραγούδια του πεζοδρομίου» ή «καλντεριμιτζίδικα» όπως ο ίδιος δηλώνει.

Φοίβος Δεληβοριάς

Ξεκινώντας τη μουσική παράσταση με «Εκείνη» και υπό τις επευφημίες του κόσμου, που είχε γεμίσει ασφυκτικά το χώρο, ο Φοίβος Δεληβοριάς δήλωσε αγχωμένος για την νέα του δουλειά και παρουσίασε εξαρχής τους μουσικούς-συνεργάτες του.

Με ιστορίες για τα παλιά τραγούδια και παρουσιάσεις νέων τραγουδιών όπως το «Πάνω από τους ίσκιους» και το «Μόνο Ψέματα», αλλά και τα αγαπημένα «Χάλια», «Bollerο», «Ένας σκύλος στο Κολωνάκι» ο Φοίβος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και την διάθεση του κοινού, που σε κάθε ευκαιρία, έδειχνε την αγάπη του προς το πρόσωπό του.

Η Νεφέλη Φασούλη, στα σημεία που έπαιρνε ανάσες ο Φοίβος, ήταν άρτια φωνητικά και αισθητικά προσφέροντας μια μουσική ποικιλία στην παράσταση. Οι μουσικοί από την πρώτη στιγμή έδειξαν τις δυνατότητες και δεξιότητές τους καθώς και την υποδειγματική συνεργασία που έχουν μεταξύ τους.

Φοίβος Δεληβοριάς

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος της παράστασης, ο Φοίβος είχε επιλέξει και κομμάτια από την δισκογραφία καλλιτεχνών που θαυμάζει όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Τζίμης Πανούσης, η Λένα Πλάτωνος, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι Κόρε Ύδρο, ο Βασίλης Νικολαΐδης καθώς και δικά του με εμπνευσμένες, διαφορετικές ενορχηστρώσεις γεγονός που έκανε το κοινό να μην σταματά να χορεύει και να τραγουδάει.

Στην σκηνή του «Κυττάρου» βρέθηκε για λίγο και ο Βαγγέλης Χατζηγιάννης  από τους «Χατζηφραγκέτα» κάνοντας ντουέτο με τον Φοίβο στο τραγούδι της μπάντας «Για λόγους ταξικούς», δίνοντας μια εύθυμη νότα στην εκτέλεση του.

Για το τέλος ο Φοίβος είχε κρατήσει την «Κική» ξεσηκώνοντας το πλήθος που με τις φωνές τους, επανέφεραν στην σκηνή τον καλλιτέχνη, για να παίξει το «Παιδικό», ένα υποτιμημένον αλλά αγαπημένο του τραγούδι.

Η παράσταση τελείωσε με τον Φοίβο Δεληβοριά να παρουσιάζει και πάλι τους μουσικούς του και να ευχαριστεί συγκινημένος τον κόσμο που γέμισε το «Κύτταρο».

Φύγαμε γεμάτοι χαρά για το θέαμα και με την υπόσχεση του Φοίβου ότι θα τα πούμε σύντομα…

Φοίβος Δεληβοριάς

Ήταν το πρώτο από τα Σάββατα που θα εμφανίζεται ο Φοίβος Δεληβοριάς με τους μουσικούς του στο «Κύτταρο» με «τραγούδια του πεζοδρομίου»

Συντελεστές:

Φασούλη Νεφέλη: Τραγούδι
Χριστοδούλου Κωστής: Πλήκτρα
Ντούβας Σωτήρης: Ντραμς
Yoel Soto: Μπάσο
Κώστας Παντέλης: Κιθάρες
Ηχοληψία: Γιάννης Πετρόλιας
Artwork αφίσας – φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής
Street Art Graffiti αφίσας: “No Land For The Poor” by WD

*Οι φωτογραφίες της παράστασης είναι του Δημήτρη Μακρή.

Διαβάστε ακόμα