Στίχοιμα

Whatever makes us happy on a Sunday morning: Μια Θάλασσα για τους Καταφρονημένους

Σήμερα θα σου αφηγηθώ την απροσδόκητη «γνωριμία» μου με τον Βαλάντη και την Μαρίνα.
Διαβάστηκε φορες
Στο παρόν κείμενο θα σου αφηγηθώ την απροσδόκητη «γνωριμία» μου με τον Βαλάντη και την Μαρίνα. Ίσως να μην σε ενδιαφέρει να διαβάσεις την ιστορία μα εγώ θα την γράψω ούτως ή άλλως! 

Ήταν περίπου πέντε χρόνια πριν, όταν ο κολλητός μου ανά τακτά χρονικά διαστήματα με βομβάρδιζε με links των τραγουδιών της Μαρίνας και του Βαλάντη, που φυσικά ποτέ μου δεν πάτησα. Τη στιγμή που αντιλήφθηκε πως όλες τους οι απόπειρες έπεφταν στο κενό καταφεύγοντας σε ψυχολογικό εκβιασμό με έσυρε, Απρίλιος μήνας ήταν θυμάμαι, σ' ένα live τους. Εκεί τους άκουσα για πρώτη φορά. Ήταν έρωτας με το πρώτο άκουσμα!...Και μετά ήρθαν οι «Μηχανές» συνοδευόμενες με ένα μούδιασμα κι ένα δάκρυ -γιατί τούτος ο δίσκος με άγγιξε βαθιά- και ο ενθουσιασμός του πρώτου ακούσματος μετεξελίχθηκε σε αγάπη αληθινή για τον ήχο τους και τον αφοπλιστικά ειλικρινή και πλούσιο σε μηνύματα και ιστορία στίχο τους. 

Οι «Στίχοιμα», ο Bαλάντης και η Μαρίνα, συμπληρώνουν φέτος είκοσι χρόνια μουσικών αναζητήσεων και τα γιορτάζουν με την «Θάλασσα» τους. 

Η σημερινή playlist είναι αφιερωμένη στην Μαρίνα και στον Βαλάντη και στα τραγούδια τους. Θα ακούσεις κομμάτια, κυρίως, από τον νέο τους δίσκο αλλά και μερικά από τις «Μηχανές» και από το «Γεράκι στο χώμα».Τα τραγούδια

1. Θάλασσα
2. Άβυσσος 
3. Βαγόνι
4. Σιωπηλό
5. Δίπλα Μαξιλάρι
6. Ελεύθερη Τέχνη
7. Ορίζοντας
8. Γράμμα
9. Θέση Κενή
10. Η Μέρα Που Σκεφτήκαμε Εμάς
11. Φάρος
12. Κόκκινο
13. Γρανάζι 
14. Νιώσε Μας
15. Ο Ξένος
16. Ο Άμαχος
17. Ότι Δεν Σας Κάνει
18. Δαίμονας
19. Το Τσίρκο
20. Πατρίδα
21. Γενιά Μες Στα Σκουπίδια 

* Για τους εν Αθήναις: αν δεν κατάφερες να παρευρεθείς χθες στο Gagarin, μπορείς να κλείσεις μια θέση για τo live του ερχόμενου Σαββάτου (2 Μαρτίου) και πάλι στο Gagarin.

Διαβάστε ακόμα