"Η συμμορία των εραστών" του Massimo Carlotto από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, απομεινάρια ενός αλλοτινού υποκόσμου που σιγά σιγά σβήνει, θα παλέψουν με κάθε τρόπο ενάντια στους εχθρούς τους και στη νέα τάξη πραγμάτων του οργανωμένου εγκλήματος.
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

Massimo Carlotto - Η συμμορία των εραστών

Massimo Carlotto - Η συμμορία των εραστώνΠάντοβα. Ο Γκουίντο ντι Λέλο, ένας χαμηλών τόνων πανεπιστημιακός καθηγητής, εξαφανίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι έρευνες της αστυνομίας παραμένουν για καιρό άκαρπες και ο φάκελος Ντι Λέλο καταλήγει στο αρχείο μαζί με άλλες υποθέσεις αγνοουμένων. Υπάρχει όμως μια γυναίκα που γνωρίζει την αλήθεια: η Οριάνα Πότσι-Βιτάλι, η κρυφή του ερωμένη, παντρεμένη με έναν πάμπλουτο γνωστό ελβετό επιχειρηματία. Η Οριάνα όμως επιλέγει να κρατήσει το στόμα της κλειστό για να μη μαθευτεί η ερωτική τους περιπέτεια, ώσπου στο τέλος, βασανισμένη από τύψεις, απευθύνεται στον παράνομο ντετέκτιβ Μάρκο Μπουράτι, γνωστό ως Αλιγάτορα. Ο Μπουράτι αναλαμβάνει την υπόθεση μαζί με τους πιστούς συνεργάτες του, τον ηλικιωμένο γκάνγκστερ Μπενιαμίνο Ροσίνι και τον Μαξ τον Μνήμη, παλιό μέλος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Στην αρχή η υπόθεση μοιάζει αδιέξοδη, ώσπου ένα φαινομενικά ασήμαντο σημάδι θα οδηγήσει τους τρεις φίλους στη δίνη μιας σκοτεινής ιστορίας που θα τους αναγκάσει να έρθουν αντιμέτωποι με το πολυμήχανο εγκληματικό μυαλό του Τζόρτζιο Πελεγκρίνι.
Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, απομεινάρια ενός αλλοτινού υποκόσμου που σιγά σιγά σβήνει, θα παλέψουν με κάθε τρόπο ενάντια στους εχθρούς τους και στη νέα τάξη πραγμάτων του οργανωμένου εγκλήματος έχοντας έναν ακόμα αντίπαλο να πολεμήσουν: τον αμείλικτο χρόνο.

Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σειρά: Αστυνομικό
(ISBN: 978-618-03-0658-3, τιμή: 15,50 €, σελ.: 328)
Χρόνος έκδοσης: Οκτώβριος 2016
Τίτλος πρωτοτύπου: La banda degli amanti

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ

Μια στιβαρή καταβύθιση στη φύση του κακού με στοιχεία φάρσας που διαβάζεται απνευστί, επιβεβαιώνοντας ότι ο Καρλότο είναι ισάξιος με τους αγγλόφωνους τσάρους του νουάρ.
Lovereading.co.uk

Το μεσογειακό νουάρ του Καρλότο είναι έντονο και μελαγχολικό, γεμάτο σκοτεινές γωνιές και άγρια σκηνικά.
New Yorker

Ο Καρλότο μάς προσφέρει αφηγήματα καταιγιστικού ρυθμού. Η κυνική ματιά του απογυμνώνει την πολιτική διαφθορά, ενώ η απουσία έστω και ψήγματος ηθικολογίας είναι αναζωογονητική.
Kirkus Reviews

Ο Massimo Carlotto (Μάσιμο Καρλότο) γεννήθηκε στην Πάντοβα το 1956. Θεωρείται ένας από τους κύριους εκπροσώπους της σύγχρονης ιταλικής νουάρ και hard-boiled λογοτεχνίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο βραβευμένο πρώτο του μυθιστόρημα Ο φυγάς, που κυκλοφόρησε το 1995, ο Καρλότο αφηγείται τις προσωπικές του εμπειρίες και περιπέτειες, όταν, κατηγορούμενος για έναν φόνο που δεν διέπραξε, αναγκάστηκε να φύγει για χρόνια από την Ιταλία και στη συνέχεια να φυλακιστεί στην πατρίδα του μέχρι να αθωωθεί έπειτα από πολύχρονους αγώνες. Έκτοτε έχει γράψει δεκάδες μυθιστορήματα και διηγήματα, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό. Ο Μάσιμο Καρλότο είναι επίσης θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά και συνεργάζεται σε μουσικά δρώμενα. Για να διαβάσετε περισσότερα www.massimocarlotto.it

Διαβάστε ακόμα